Vastentahtoinen vanhapoika
Minä en ole sinulle muuta kuin kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta jos sinä kesytät minut, me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa...
(Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi)
keskiviikkona, elokuuta 30, 2006
  39 - Tunniksi irti kivusta
Palataanpa siihen aikaan, kun kävi ilmi että Rakastajatar peruuttaa suhteesta pois, ja Vaimon jättämä kipu lopultakin pääsi valloilleen. Siihen aikaan kun koko ajan oli vain se suuri kipu (ks. 19 - Ulvova talo).

Illat ja viikonloput yksin talossani olivat yksinkertaisesti aivan kaameita. Ainoa arkipäivien lohtu oli työ, jossa sentään pystyin kohdistamaan ajatuksia edes johonkin. Siis johonkin muuhun kuin siihen ainaiseen kipuun.

Aiemman luonteeni vastaisesti aloin etsiä ihmisiä; keitä hyvänsä, joille puhua. Juttelin naisille kahvilan pöydässä, juttelin jopa kadulla kävelijöille. Ikinä ennen en ole sellaista uskaltanut tehdä. Enkä sen puoleen ikinä sen jälkeenkään.

Mutta yli kaiken kaipasin kosketusta. Kadehdin ajatusta koiranpennuista nukkumassa toisiinsa kietoutuneina; ne koskettivat turvallisesti toisiaan ja tunsivat toisen elävän olennon ihollaan.

Lopulta löysin kosketuksen: aloin harrastaa ratsastusta, joka oli minulle entuudestaan täysin tuntematon laji. Tunnin ajan vikossa tunsin elävän olennon kosketuksen ja jouduin keskittämään ajatukseni ratsastussuoritukseen. Joka viikko minulla oli yksi valveillaolotunti, jonka aikana en tuntenut kipua.
 
Comments:
Kirjoitat asiantuntemuksella siitä, miltä tuntuu kun huomaa olevansa yksin. Olen todennut joskus kuinka paljon antoisampaa olisi jakaa mikä tahansa elämys, vaikka vain kauniin maiseman katseleminen, toisen ihmisen kanssa.
 
Jakamisen tarve lienee hyvinkin jonkinlainen sisäänrakennettu juttu; ehkä se on yksi niistä mekanismeista, jotka meihin on rakennettu pitämään meitä yhdessä.

Sitä olen pohtinut - tuloksetta tosin - että pitäsi kuulema osata olla yksin, jotta osaisi olla toisen kanssa. Ymmärrän kyllä väitteen idean, mutta en luultavasti ihan sitä hyväksy: minä en ikinä opi elämään yksin. Vaikka olen harjoitellut sitä jo vuosikausia.

Minusta parisuhde on luonnollinen asiaintila. Sehän on juuri koko elämän jakamista; yhdessä kokemista.
 
Tulin tälle kommenttisivulle vain todetakseni, että mielenkiintoinen & luova ratkaisu läheisyyden tarpeeseen tuo ratsastus-harrastus!

Mutta, nyt huomasin ylläolevan kommenttisi ja täytyypä sanoa siitäkin vielä sen verran, että: Olen täysin samaa mieltä!

Mun mielestä läheisyys - se, että ihmiset haluavat hakeutua toistensa läheisyyteen - on luonnollista, kun taas yksinäisenä pysytteleminen vaatii itsensä kieltämistä ja erityistä sisukkuutta. Miellyttäväksi tai luontevan tuntuiseksi yksinäisyys ei varmasti muutu koskaan - ei ainakaan minun kohdallani.
 
--ei tartte julkaista--

Vanhapoika sanoi: "Sitä olen pohtinut - tuloksetta tosin - että pitäsi kuulema osata olla yksin, jotta osaisi olla toisen kanssa. Ymmärrän kyllä väitteen idean, mutta en luultavasti ihan sitä hyväksy: minä en ikinä opi elämään yksin. Vaikka olen harjoitellut sitä jo vuosikausia."

Laitoin äsken kommenttia englanniksi aikaisempaan postaukseesi. Ajatus yksinolosta oli oikeastaan jatkoa tähän pohdintaasi.
 
Lähetä kommentti



<< Home

Parisuhde on sekä vallan helppo että hyvin vaikea asia. Jos suhde sujuu, se sujuu näennäisesti aivan itsestään; mutta sujuakseen se tarvitsee oikeaa polttoainetta: toisen hyväksyntää ja toisen tarpeiden täyttämistä; silti toiselle alistumatta.

Esittämäni näkemykset ovat ehdottoman puolueellisia ja vastapuolilla voi olla niistä aivan oikeutetut täysin erilaiset käsitykset. Silti näkemykset ovat minulle subjektiivisesti tosia.

Yrityksistäni huolimatta olen taas yksin. - Vanhapoika vasten tahtoani.

Kommentit saattaisivat auttaa minua käsittämään jotakin. Voit jättää myös henkilökohtaisen kommentin: julkaisu ei ole automaattinen.

Mitä tapahtui...

Tapahtumain kulku
Päärooleissa - 05.08.06

Syndikointi yms.

FeedBurner SmartFeed
Lisää Blogilistan suosikkeihin

Blogilista.fi

Linkit
Väestöliitto: Toimiva parisuhde
Kataja. Kestävän parisuhteen kasvu ry.
Tukiasema.net: parisuhde

Toisiakin on...
Selibaattipäiväkirja
Seksitön elämä

Minne seuraavaksi:
RealWorld . . . can it be?

Uusimmat
Uusin postaus
38 - Väliaika - Paus
37 - A letter to Her
36 - Me kasvoimme eri suuntiin II
35 - "Mennyttä ei kannata surra"
34 - Eron varmistaminen eron välttämisellä
33 - Hän ja aamu
32 - "Me kasvoimme eri suuntiin"
31 - Juoksen onnellisuuden perässä
30 - Olen kohopintainen ahven
29 - Vieressänukkuja

Arkisto
heinäkuuta 2006 / elokuuta 2006 / syyskuuta 2006 / huhtikuuta 2007 /


Powered by Blogger