Vastentahtoinen vanhapoika
Minä en ole sinulle muuta kuin kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta jos sinä kesytät minut, me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa...
(Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi)
sunnuntaina, elokuuta 06, 2006
  24 - "Kuinkahan minun tässä käy?"
Tuettuani jo hyvän aikaa Vaimoa hänen pyrkimyksissään edetä urallaan ja saada aikaan jotakin, havahduin pikkuhiljaa ihmettelemään, että kuinkahan minun itseni lopulta käy tässä prosessissa.


Vaimo oli aktiivinen ihminen; reipas ja aikaansaapa. Oikea Leijona-luonne. Kun hän tuskaili työasioidensa kanssa, tuin ja kannustin häntä parhaani mukaan hänen pyrkimyksisään. Minusta kun se oli luontevasti puolison tehtävä. Ja sitä paitsi minähän halusin hänelle hyvää ja halusin että hän saavuttaisi sitä, mitä tavoittelee; onnistuisi pyrkimyksissään.

Vähitellen ne pyrkimykset alkoivat kuitenkin olla kummastuttavia: hän alkoi mm. syödä pois omaa esimiestään, tai kukaan muu ei juuri osannut mitään eikä saanut aikaan mitään. Ja viimein Vaimo alkoi minusta vaikuttaa suorastaan suuruudenhullulta.

En tiedä, oliko Vaimo jo tuolloin löytänyt uuden ihanan miehen, mutta hänelle tuntui kaikki olevan mahdollista. Hän oli miltei yli-ihminen. - Näin jälkikäteen tuntuu ehkä siltä, että tämä yli-ihmisyys oli hyvinkin seurausta mm. rakastajasta. Antaahan se endorfiini- ym. hyöky hyvinkin tunteen kaikkivoipaisuudesta.


Mutta tämä ihmettely tuli kyllä jo aiemmin: Minusta tuntui, että minun roolini oli olla jonkinlainen valmentaja, joka saa lähteä sitten, kun valmennettavan siivet kantavat.

Kun tuki on valmis, rakentajat saavat lähteä.

Ja niinhän siinä kävi.

En silti edelleenkään tiedä, miten minun olisi pitänyt toimia, kun havahduin ihmettelemään: Vaimo tuskin olisi enää ollut halukas peruuttamaan pois yli-inhimillisestä kaikkivoipaisuudestaan? Kukapa olisi?
 
Comments: Lähetä kommentti



<< Home

Parisuhde on sekä vallan helppo että hyvin vaikea asia. Jos suhde sujuu, se sujuu näennäisesti aivan itsestään; mutta sujuakseen se tarvitsee oikeaa polttoainetta: toisen hyväksyntää ja toisen tarpeiden täyttämistä; silti toiselle alistumatta.

Esittämäni näkemykset ovat ehdottoman puolueellisia ja vastapuolilla voi olla niistä aivan oikeutetut täysin erilaiset käsitykset. Silti näkemykset ovat minulle subjektiivisesti tosia.

Yrityksistäni huolimatta olen taas yksin. - Vanhapoika vasten tahtoani.

Kommentit saattaisivat auttaa minua käsittämään jotakin. Voit jättää myös henkilökohtaisen kommentin: julkaisu ei ole automaattinen.

Mitä tapahtui...

Tapahtumain kulku
Päärooleissa - 05.08.06

Syndikointi yms.

FeedBurner SmartFeed
Lisää Blogilistan suosikkeihin

Blogilista.fi

Linkit
Väestöliitto: Toimiva parisuhde
Kataja. Kestävän parisuhteen kasvu ry.
Tukiasema.net: parisuhde

Toisiakin on...
Selibaattipäiväkirja
Seksitön elämä

Minne seuraavaksi:
RealWorld . . . can it be?

Uusimmat
Uusin postaus
23 - Hänen pohkeensa
22 - Viikonloppu omin päin
Osajako
21 - Onnellisuuskytkin
20 - Mieli sen tekee
19 - Ulvova talo
18 - Onnellinen hetki
17 - Pidä sylissäsi
16 - Muualta hankitun rakkauden suloisuus
15 - Jos en saa sinulta rakkautta

Arkisto
heinäkuuta 2006 / elokuuta 2006 / syyskuuta 2006 / huhtikuuta 2007 /


Powered by Blogger