Vastentahtoinen vanhapoika
Minä en ole sinulle muuta kuin kettu, samanlainen kuin satatuhatta muuta. Mutta jos sinä kesytät minut, me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa...
(Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi)
maanantaina, heinäkuuta 24, 2006
  11 - Hukatut kriisit
Kaikilla ihmisillä on kasvukriisejä. Jopa useita; mehän puhumme kolmenkympin, neljänkympin ja viidenkympin kriiseistä.

Ne kriisit ovat todellakin *kasvu*-kriisejä. Niissä pohtii sitä ikuista kysymystä 'tätäkö tämä elämä on?', ja silloin olisi mahdollisuus ja mitä suurin motivaatio tehdä jotakin kehittävää elämälleen. - Mutta ainakin takavuosina se 'jotakin' naisten kohdalla valitettavasti systemaattisesti oli avioero: Karkuunlähtö kasvamisen sijasta.

30: ja eikun karkuun?

Jokaisessa suhteessa on välttämättä ylämäkiä ja alamäkiä. Ei vanha vihkikaava syyttä perää lupausta rakastaa sekä myötäisessä että vastaisessa. Mutta kun se vastainen sitten viimein omalle kohdalle tulee ja samaan osuu vielä joku noista kriisivaiheista, tarjolla on niin perin helppo ratkaisu: kun tämä nyt ei tämän miehen kanssa enää mitään herkkua ole, niin enköhän aloita koko homman alusta. - Sen sijaan että etsittäisiin uusi vaihe ja uusi tapa jakaa elämää, lähdetään karkuun. Ei ole valmiutta kohdata asioita ja kasvaa aikuisemmaksi; ratkaisu on pako.


Katajan (ks. linkki) Helmiä-osastossa on psykologi Kari Kiianmaan kirjoitus Unelmien parisuhde ja uskottomuuden houkutus, joka oivallisesti kuvaa miten kriisissä oleva nainen saa vastakaikua omassa kriisissään oelvalta mieheltä ja niin rakastutaan päätäpahkaa: oma tylsä puoliso saa jäädä; uusi kumppani tuo taas kaikki ihanat rakastumisen toiveet. Elämä on taas ihanaa.

Siinä se sitoutuminen sitten on. Siinä menee lupaus rakastamisesta myötä- ja vastamäessä. Siinä on kriisi toki käytetty oman elämän muuttamiseen, mutta ei ole haluttu kasvaa kestämään niitä vastamäkiä. Ei ole haluttu aikuistua.


Niin meni minunkin vaimoni. Olin yllättynyt hänen ratkaisustaan, en olisi ikinä arvannut että juuri hän kuvittelisi elämän niin epärealistisen helpoksi. - Niin sitä saattaa erehtyä lähimmästä ihmisestä.
 
Comments:
Meillä meni toisinpäin. Äijä lähti. Mulla oli kriisi ensin ja sitten vasta sillä, oli mua vähän nuorempi.

Niin että eipäs yleistetä sukupuolen mukaan.

Ihmiset usein alkaa "ratkaista" asioita sieltä päästä mihin ne kokee voivansa vaikuttaa (esim. vaihtamalla ihmissuhdetta) eikä sieltä, mikä todellinen ongelma on (omassa päässä eikä sen toisen).
 
Anna-jo

Yleistinkö minä sukupuolen mukaan?

Pyrin vain kertomaan sen mitä olen itse kokenut: Eromme alla oman työpaikkani naisten kahvipöytäkeskusteluissa vastaus kaikkiin avio-ongelmiin oli avioero. Ja vaimo kertoi samanlaisia kertomuksia oman työpaikkansa kahvipöydästä.

Ja sitä paitsi: olenhan todennut, että kertomani on totta minulle. Vastapuolilla saattaa olla aivan eri käsitys.
 
Lähetä kommentti



<< Home

Parisuhde on sekä vallan helppo että hyvin vaikea asia. Jos suhde sujuu, se sujuu näennäisesti aivan itsestään; mutta sujuakseen se tarvitsee oikeaa polttoainetta: toisen hyväksyntää ja toisen tarpeiden täyttämistä; silti toiselle alistumatta.

Esittämäni näkemykset ovat ehdottoman puolueellisia ja vastapuolilla voi olla niistä aivan oikeutetut täysin erilaiset käsitykset. Silti näkemykset ovat minulle subjektiivisesti tosia.

Yrityksistäni huolimatta olen taas yksin. - Vanhapoika vasten tahtoani.

Kommentit saattaisivat auttaa minua käsittämään jotakin. Voit jättää myös henkilökohtaisen kommentin: julkaisu ei ole automaattinen.

Mitä tapahtui...

Tapahtumain kulku
Päärooleissa - 05.08.06

Syndikointi yms.

FeedBurner SmartFeed
Lisää Blogilistan suosikkeihin

Blogilista.fi

Linkit
Väestöliitto: Toimiva parisuhde
Kataja. Kestävän parisuhteen kasvu ry.
Tukiasema.net: parisuhde

Toisiakin on...
Selibaattipäiväkirja
Seksitön elämä

Minne seuraavaksi:
RealWorld . . . can it be?

Uusimmat
Uusin postaus
10 - Naisten tuhoisa vertaisryhmä
9 - Mieskö ei itke?
8 - Asuntomessujen yllättäjänaiset
7 - Neljänkympin kriisi
6 - "Minä olen täydellinen"
5 - Yhdessä saavuttaminen
4 - Lapsellinen romantikko New Yorkissa
3 - Junanpenkissärötköttäjä
2 - Hammastahnaogelmaa ei enää ole
1 - Aivan ihana ja täysin sietämätön

Arkisto
heinäkuuta 2006 / elokuuta 2006 / syyskuuta 2006 / huhtikuuta 2007 /


Powered by Blogger